Diumenge, dia 18 de gener de 2015


FOTOS DE LA TORRONADA


fAvui l'Església celebra l'Epifania per recordar la Manifestació del Senyor a tots els homes amb el relat dels Mags d'Orient que ens narra l'Evangeli (Mt 2, 1-12). Aquells homes que buscaven ansiosament simbolitzen la set que tenen els pobles que encara no coneixen Jesús.
L'Epifania, en aquest sentit, a més de ser un record, és sobretot un misteri actual, que ve a sacsejar la consciència dels cristians adormits.
Per a l'Església l'Epifania constitueix un repte missional: o treballa generosa i intel•ligentment per manifestar a Crist al món, o traeix la seva missió. La tasca essencial i ineludible de l'Església és treballar per dur Crist a tots aquells que no el coneixen.
L’arribada dels mags, que no pertanyen al poble elegit, ens revela la vocació universal de la fe. Tots els pobles són cridats a reconèixer el Senyor per viure conforme al seu missatge i aconseguir la salvació.
La descripció que fa l'Evangeli de l’arribada dels mags a Jerusalem i després a Betlem, la reacció d'Herodes i l’actuació dels doctors de la llei, tanca una càrrega impressionant d’ensenyament.